2 juni 2017
19:00

IF Eker Örebro

Referat: IFK Örebro - IF Eker Örebro

3-3 och en poäng hemma mot Eker. En match som svängde fram och tillbaka och där vi kom tillbaka efter tre underlägsen i matchen.

Mardrömsstart när Eker sätter 1-0 efter någon minut. Ett skott touchat Hampus och ställer Hannes i mål . Vi jobbar oss in och sedan en relativt jämn första halvlek. Vi får en viktig kvittering strax före halvlek då Pontus drog dit ett skott utanför straffområdet.

Andra och ett härligt läge för oss efter det sena målet. Matchen stod och vägde då båda lagen skapade chanser. Det är dock Eker som gör 2-1. En chip in bakom backlinjen och skott i mål. Men vi visar bra tåga när vi återigen vänder. Inbytte Ytterby får en fin pass i djupled av Pontus och rundar målvakten och sätter bollen . 2-2 och nänslan är att vi går för segermålet.

Eker skapar en del men vi har de hetaste lägena. Mikias har ett gyllene läge efter hörna, Olofs nick räddas otroligt svettigt av Eker-keepern, Ytterby har också ett skott i ribban. Vi har också en indirekt frispark bara några meter från målet som räddas av ett försvarsben.

Tungt då att åka på 3-2 med tio kvar. Lång boll och nernick och mål. Enkelt mål att släppa in tyvärr. Men återigen vänder vi. Trebackslinje och all in framåt. Ytterby lyckas igen peta in bollen till 3-3!

Fem minuter kvar. Tryck mot Eker målet. Bara någon minut kvar och Alex igenom. Kapas bakifrån och straffen är given- för de flesta utom den som bestämmer . För undertecknad en given straff men ingen signal tyvärr. 3-3 blir slutresultatet och en besvikelse direkt efteråt med tanke på slutet. Ändå start att vända underläge tre gånger och det får vi ta med oss.

Matchens tre stjärnor.
3 st. Emil Åstradsson. Sista matchen före flytten och det blev en fin sista halvtimme som blev avgörande. Två mål och ständigt hit mot Ekers flank.
2st. Pontus Karlström. Fick chansen från start och svarade för ett mål och en assist.
1 st. Kushtrim Krenzi. Fick också chansen från start efter många matcher på bänken. Bra insats på mittfältet.